26 juni 2023  *  2 min läsning   

Är det dags att sluta uppmana kandidaten - 'Berätta om dig själv' under intervjun? 

Visste ni att 46% av de jobbsökanden under de senaste fem åren någon gång har tackat nej till ett jobberbjudande på grund av en dålig intervjuupplevelse? (Asker Technologies 2022). De som deltog i undersökningen besvarade bland annat att irrelevanta frågor för tjänsten i fråga låg bakom. Tänk om någon av de som tackade nej egentligen hade kunnat vara din kollega?

Därför belyser det här inlägget betydelsen av att bara ställa jobbrelaterade frågor, och ställa samma frågor till alla kandidater. Vad tycker du om den klassiska 'Berätta om dig själv' frågan? Egentligen är det ingen fråga utan snarare en uppmaning till kandidaten att berätta om sig själv, men vad? Vill den som intervjuar ha en kort sammanfattning av ens kunskaper och erfarenheter? Veta vilket lag jag hejar på? Vad jag gör på fritiden? Den här uppmaningen till kandidaten kan snarare medföra att denne känner sig stressad och trigga dig som intervjuar till partiskhet.

Din tolkning av kandidaternas svar kan baseras utifrån dina egna intressen, erfarenheter och fördomar. Det här skulle kunna påverka din helhetsbedömning av kandidaten i fråga. Visserligen är det svårt att undvika bias, men genom att ställa frågor som är relaterade till tjänsten kommer det att underlätta din slutliga bedömning av kandidaterna, när underlaget består av jobbrelaterade frågor. Dessutom underlättar du för kandidaten framför dig att prestera väl under intervjun, personen i fråga vill förklara och diskutera varför denne passar för tjänsten.

Så om Du är kandidaten som är på intervju och intervjuaren uppmanar dig att 'berätta om dig själv', tänk på det här:

• Undvik personliga berättelser som innefattar känsliga ämnen som civilstånd, barn, politisk- och religiös tillhörighet. Dessa svar ska inte ligga till grund för arbetsgivarens beslut för potentiell anställning.

• Nämn tidigare erfarenheter som går att koppla till tjänstens arbetsbeskrivning. Vilka kompetenser eftersöks i annonsen som du har kunskaper och erfarenheter kring?

• När du pratar om dina erfarenheter illustrera dem med dina styrkor. Vad gjorde du på din tidigare arbetsplats som medförde till någonting bättre som är relevant för tjänsten du söker?

• Självklart ska din personlighet få lysa igenom! Intervjun handlar om att både lära känna dig, men du ska även lära känna arbetsgivaren. Har du kanske volontärarbetat? Håller du på att lära dig något nytt vid sidan av?

Allt gott!

/ Emilia, Rekryteringsassistent på Rys Jobb & Rekrytering